De inzet van bestuur en vrijwilligers is het grootste goed van de sportclub  

//De inzet van bestuur en vrijwilligers is het grootste goed van de sportclub  

Bram Sluijk

Na een lange werkdag snel een scheidsrechter regelen voor de wedstrijd van morgen. Want degene die het zou doen, zegt zojuist af. Dagelijks ledenvragen en opmerkingen in goede banen leiden: ‘Waarom spelen we zo laat op de middag?’, ‘Kan het bestuur zorgen dat er voldoende parkeerplaatsen komen?’, ‘Mijn dochter hoort echt op een hoger niveau’, ‘Waarom hebben we nog steeds deze oude lampen bij onze velden?’

Sinds ik namens Sportief Opgewekt gesprekken voer bij sportverenigingen, is mijn respect voor besturen en vrijwilligers enorm gegroeid. Sinds jaar en dag doet die inzet voor hun vereniging niet onder voor die van topsporters. Bovendien zie ik ook het plezier van het runnen van hun ‘eigen’ club en weer een dag met mooie wedstrijden en leden die genieten van de ‘derde helft’.

Bij Sportief Opgewekt kunnen we verenigingen niet met alles helpen, maar wel op het gebied van verduurzaming en geldbesparing. Doordat we drempels weghalen, realiseerden we al bij tientallen clubs een flinke besparing op hun energielasten. De club krijgt goede led-veldverlichting en bespaart op de energierekening. Zo kan het bestuur zich richten op hun kerntaken.

Subsidiekansen
Sportclubs ontvangen vanaf volgend jaar tot wel 35 procent van het investeringsbedrag als Rijkssubsidie. Dat maakt verduurzamen financieel extra aantrekkelijk. Aanmelden kan tot uiterlijk 31 oktober en we hebben nog ruimte voor zeven clubs!

Meer weten? Lees het blog of bel Bram Sluijk: 06-23271633

2018-10-19T13:26:14+00:00 oktober 19th, 2018|Nieuws|