AVV Zeeburgia Amsterdam

//AVV Zeeburgia Amsterdam
AVV Zeeburgia Amsterdam 2018-03-09T09:51:38+00:00

Project Description

AVV Zeeburgia

 

 

Gloednieuw clubhuis op zonnestroom.

 

Voetbalvereniging Zeeburgia uit Amsterdam wekt haar eigen zonnestroom op. Met 104 zonnepanelen op het dak van het gloednieuwe clubhuis bespaart de club elk jaar 27.500 kWh grijze stroom. Om de hoeveelheid CO2-uitstoot te compenseren die zoveel grijze stroom veroorzaakt zou je bijna drie voetbalvelden vol moeten planten met volwassen eiken.

Bij de bouw van het nieuwe clubhuis zijn er diverse duurzame maatregelen gerealiseerd. Zo zijn er ledstrips, sensoren in de douche en is een zuinige HR-ketel geplaatst. Samen met Sportief Opgewekt realiseerde de club zonnepanelen om haar eigen schone stroom op te wekken. De club financierde dit dankzij een Rijkssubsidie en een duurzaamheidslening van de gemeente Amsterdam. Ook maakt de club gebruik van het Sportief Opgewekt sponsorprogramma om met de zonnepanelen extra geld te verdienen. Voor € 250 kunnen bedrijven een jaar lang een zonnepaneel adopteren. Als duurzame sponsor komt hun bedrijfslogo op het energiescherm, ontvangt het bedrijf een eigen widget voor haar website en een jaarlijks overzicht met de duurzame opbrengst van hun sponsoring. Inmiddels heeft de club al diverse nieuwe duurzame sponsoren gevonden.

De leden van voetbalvereniging Zeeburgia zijn deelgenoot van de verduurzaming. Een van de redenen voor Zeeburgia om voor Sportief Opgewekt te kiezen was dat bewustwording een vast onderdeel is van de verduurzamingsaanpak. In het clubhuis hangt een energiescherm dat Sportief Opgewekt speciaal voor de club ontwikkelde. Daarop staan de logo’s van de duurzame sponsoren en zien leden in sportieve beelden hoeveel stroom de zonnepanelen opwekken en verbruikt.

“Sportief Opgewekt presenteerde ons een concept om met de zonnepanelen geld te verdienen en leden deelgenoot te maken van de verduurzaming.”

Marianne van Leeuwen, voorzitter AVV Zeeburgia

Duurzame clubs