CMHC Culemborg

/CMHC Culemborg
CMHC Culemborg 2018-08-22T09:27:09+00:00

Project Description

CMHC Culemborg

Eerste hockeyclub in regio Utrecht met grote verduurzamingsmaatregelen.

CMHC Culemborg is de eerste hockeyclub in regio Utrecht die grote verduurzamingsstappen heeft gezet. De hockeyclub heeft naast een zonnepanelen installatie ook gekozen voor LED-veldverlichting en LED-binnenverlichting. Dit alles in het teken van groene en duurzame energie met als doel de club meer toekomstbestendig te maken. De totale besparing van de club is door deze duurzame maatregelen ruim 27.000 kg CO2 per jaar. Dit is evenveel CO2 als ruim 1.350 bomen op kunnen nemen. Op de club zou dit betekenen dat er bijna 7 hockeyvelden helemaal vol met bomen staan.

Op 10 maart 2018 werd de verduurzaming van de club op bijzondere wijze gevierd. CMHC tekende het contract voor een duurzame club met een wethouder van de gemeente en vierde dit met een bijpassende taart. De taart was een replica van het energiescherm dat sinds de verduurzaming in de kantine hangt. Hierop kunnen alle aanwezigen live zien wat de club opwekt en verbruikt.

De verduurzaming van CMHC Culemborg was mogelijk door de SDE+ subsidie, EDS subsidie en een lening met borgstelling bij Stichting Waarborgfonds Sport.

Duurzame clubs