MHC De Kikkers Nieuw Vennep

//MHC De Kikkers Nieuw Vennep
MHC De Kikkers Nieuw Vennep 2018-03-09T09:45:58+00:00

Project Description

MHC De Kikkers

 

 

Duurzame hockeyclub.

Hockeyclub MHC De Kikkers uit Nieuw Vennep wekt haar eigen zonnestroom op met zonnepanelen. De club beschikt over een grootverbruik aansluiting en kan daardoor niet salderen, daarom werkte Sportief Opgewekt een businesscase uit waarin gebruik gemaakt wordt van zowel de SDE+ als EDS subsidies. Na aanvraag en toekenning van deze subsidies realiseerde Sportief Opgewekt 90 hoogrendement zonnepanelen voor de club. Door de combinatie van beide subsidies en financiering uit eigen middelen levert de verduurzaming de Kikkers al vanaf het eerste jaar een financieel voordeel op.

Door de installatie van de zonnepanelen bespaart de club jaarlijks 24.300 kWh grijze stroom. Dit komt neer op zo’n 13.600 kg minder CO2-uitstoot in de lucht. Als MHC De Kikkers niet zou verduurzamen, maar wel deze uitstoot wilde compenseren, zouden 2,5 voetbalvelden vol geplant moeten worden met volwassen eiken. Hoeveel stroom de club precies opwekt en verbruikt kunnen leden en bezoekers live in begrijpelijke taal zien op een energiescherm dat in het clubhuis hangt. Sportief Opgewekt heeft het scherm speciaal voor MHC De Kikkers ontworpen.

 

“Dankzij de goede samenwerking met Sportief Opgewekt hebben we meerdere subsidies vanuit de overheid gekregen en is de het traject in een sneltreinvaart gerealiseerd.”

Patrick Loeps, Sponsorcommissie MHC De Kikkers

Duurzame clubs