Sportcentrum Rijkerswoerd

//Sportcentrum Rijkerswoerd
Sportcentrum Rijkerswoerd 2018-04-10T10:18:04+00:00

Project Description

Sportcentrum Rijkerswoerd

 

 

Duurzame multifunctionele accommodatie.

In de wijk Rijkerswoerd in Arnhem Zuid ligt het Sportcentrum Rijkerswoerd. Het sportcentrum is multifunctioneel, de accommodatie bestaat uit diverse voetbalvelden, een sporthal, een balletzaal en diverse kleedkamers. Daarnaast is er een sportkantine aanwezig met vergaderfaciliteiten. Meerdere verenigingen maken gebruik van het sportcentrum, zoals voetbalvereniging ESA, de handbalvereniging AAC1899 en een Balletschool.

Er zijn meerdere duurzaamheidsmaatregelen op Sportcentrum Rijkerswoerd gerealiseerd. Dankzij de gemeente Arnhem is er als pilot in 2014 een Bluegen (brandstofcel) installatie gerealiseerd. Naast ledverlichting in de sporthal en kleedaccommodaties realiseerde de Stichting Sportcentrum Rijkerswoerd liefst 262 hoogrendement zonnepanelen op de daken.

Door de installatie van de zonnepanelen bespaart het sportcentrum elk jaar 67.600 kWh grijze stroom. Om de hoeveelheid CO2-uitstoot te compenseren die zoveel grijze stroom veroorzaakt zou je bijna zeven voetbalvelden vol moeten planten met volwassen eiken. Sportcentrum Rijkerswoerd vindt het belangrijk dat de gebruikers kunnen zien wat de verduurzaming betekent. Sportief Opgewekt ontwikkelde een uniek monitoringsscherm speciaal voor het sportcentrum. In sportieve beelden is in begrijpelijke taal te zien hoeveel stroom de zonnepanelen opwekken en hoeveel stroom er in het centrum wordt gebruikt.

 

“verduurzaming past in de filosofie van het centrum en met de besparingen willen we nog beter tegemoet komen aan de behoeften van de wijkbewoners en de andere gebruikers van het centrum. Sportief Opgewekt hielp ons om dit te kunnen realiseren”

Marius Menkveld, voorzitter Stichting Sportcentrum Rijkerswoerd

Duurzame clubs