Sportief Opgewekt genomineerd voor ENGIE Jongerenprijs 2017

//Sportief Opgewekt genomineerd voor ENGIE Jongerenprijs 2017

Trots kunnen we vertellen dat Sportief Opgewekt is genomineerd voor de ENGIE Jongerenprijs. Dit is een prijs voor jonge pioniers die technologie inzetten voor een duurzame toekomst. 

Op Duurzame Dinsdag, 5 september 2017, krijgt Staatssecretaris Dijksma de Duurzame Dinsdag koffer overhandigd. Deze koffer is gevuld met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving, verzameld via www.duurzamedinsdag.nl. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

Categorie energie
De prijzen worden door partners van Duurzame Dinsdag uitgereikt in de categorieën energie, natuur, sociale-innovatie en voedsel. Sportief Opgewekt is een genomineerde in de categorie energie. Naast deze prijzen is er een algemene Duurzame Dinsdag prijs voor een baanbrekend en sector-overstijgend initiatief en zijn er prijzen voor jeugd en jongeren. De prijzen zijn bedoeld om initiatiefnemers de kans te geven om hun ideeën en verder te ontwikkelen en in contact te komen met het juiste netwerk.

Duurzame troonrede
Naast de prijsuitreiking is ook de Duurzame Troonrede sinds 2014 een traditie op Duurzame Dinsdag. In de Duurzame Troonrede geeft Willem Ferwerda, nummer 1 van de Trouw Duurzame Top 100, zijn visie op duurzaamheid. Daarnaast ontvangen 3 mensen een Duurzaam Lintje, een bijzondere onderscheiding voor mensen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan een duurzame samenleving.

2017-08-22T21:37:28+00:00 augustus 23rd, 2017|Nieuws|