Sportpark Drielsedijk en sportcentrum Rijkerswoerd vieren duurzame toekomst

//Sportpark Drielsedijk en sportcentrum Rijkerswoerd vieren duurzame toekomst

Sportpark Drielsedijk vierde zaterdag 23 september tijdens Arnhem AAN haar verduurzaming. Honderd kinderen en volwassenen vormden een bliksemschicht naast het gloednieuwe zonneveld, wethouder Ron König trapte een wedstrijd van rugbyvereniging de Pigs af en Paul Hamers (voorzitter voetbalvereniging AZ 2000) ontving een duurzaamheidsplaquette. Op initiatief van AZ 2000 en de gemeente Arnhem installeerde Sportief Opgewekt dit jaar een zonneveld van maar liefst 244 panelen. Om energie te besparen werd bovendien zowel in het sportgebouw als op een voetbalveld ledverlichting gerealiseerd.

Ook bij Sportcentrum Rijkerswoerd was het feest. Drie jaar terug is er als pilot met de gemeente Arnhem een brandstofcel gerealiseerd en is er ledverlichting opgehangen. Onlangs installeerde Sportief Opgewekt 262 zonnepanelen op het dak, zodat het sportcentrum nu haar eigen energie opwekt. Het initiatief om verder te verduurzamen kwam van de stichting Sportcentrum Rijkerswoerd. Voorzitter Marius Menkveld: “De jeugd staat centraal bij ons centrum. Zij zijn onze toekomst en dus vinden wij het belangrijk dat ook zij duurzaamheid omarmen. Nu wij energie besparen en ook zelf opwekken komt er letterlijk en figuurlijk veel energie van dit park”.

Naast sportpark Drielsedijk en sportcentrum Rijkerswoerd was er zaterdag ook aandacht voor andere duurzame initiatieven. Onder de noemer ‘Arnhem AAN’ zette gemeente Arnhem die dag diverse Arnhemse locaties in het zonnetje.

2017-09-29T12:34:17+00:00 september 23rd, 2017|Nieuws|