VDZ eerste stroomneutrale voetbalvereniging van Gelderland

//VDZ eerste stroomneutrale voetbalvereniging van Gelderland

VDZ is de eerste stroomneutrale voetbalvereniging van Gelderland! Op 18 februari vindt de officiële opening plaats met wethouder Gerrie Elfrink van de gemeente Arnhem. Aansluitend speelt het eerste elftal van VDZ een wedstrijd tegen GSV’38 onder het nieuwe led licht op het hoofdveld.

Sportief Opgewekt, die het gehele traject verzorgde, installeerde maar liefst 200 zonnepanelen op de kantine en kleedkamers. Ook is alle conventionele binnenverlichting vervangen voor led en zijn het hoofdveld en trainingsveld ook voorzien van led veldverlichting.

Gezonde toekomst
De verduurzaming is mede te danken aan de duurzaamheidslening van de gemeente Arnhem en de Rijkssubsidie voor sportverenigingen. Bert Kok, penningmeester van VDZ: “Toen Sportief Opgewekt ons liet zien wat de verduurzaming voor VDZ zou betekenen, was de beslissing snel gemaakt. Door onze eigen zonnestroom op te wekken en zuinige verlichting te gebruiken, besparen we jaarlijks 68 duizend kWh grijze stroom. Hiermee zetten we een goede stap voor een gezonde toekomst, zowel financieel als qua milieu.”

Sportieve monitoring
Hoeveel zonnestroom VDZ real-time opwekt en verbruikt, zien leden op het monitoringsscherm in de kantine. Sportief Opgewekt ontwikkelde dit scherm speciaal voor voetbalclubs. Op het scherm zijn de weinig zeggende kilowatturen vertaald naar het aantal uur dat je ermee kunt voetballen of sprinten, of het aantal ballen dat je ermee kunt oppompen etc. Op het scherm is bovendien plek voor duurzame sponsoren van VDZ. Meer weten? Kom een kijkje nemen in de kantine van VDZ op sportpark ’t Cranevelt in Arnhem.

2017-02-02T22:12:40+00:00 februari 2nd, 2017|Nieuws|